جاذبه های گردشگری داراب
شهر داراب بواسطه قدمت کهن خود، طلایه دار میراث تاریخی در استان فارس می باشد. چندین جاذبه تاریخی در کنار طبیعت بکر و سرسبز سبب شده تا به یکی از شهرهای هدف گردشگری برای تورهای داراب گردی و مسافران داخلی و خارجی تبدیل گردد. در کنار این موارد مهم ترین جاذبه گردشگری شهر داراب مربوط به روستای لایزنگان می باشد که به سرزمین گل های محمدی و ماسوله استان فارس شهرت دارد. این روستای کوهستانی به واسطه زیبایی های کم نظیر خود و خانه های پلکانی مشهور می باشد. ما با همراه باشید تا آثار طبیعی و تاریخی داراب فارس را به شما معرفی کنیم.
جاذبه های طبیعی داراب
یکی از بی بدیل ترین جاذبه های طبیعی در تور طبیعت گردی داراب، آبشار فدامی می باشد که به عنوان پدیده ای طبیعی در منطقه فورک واقع شده. نکته جالب در مورد آبشار فدامی وجود چهار نوع آب گرم، سرد، شور و شیرین در فاصله نزدیک به یکدیگر است که پس از ترکیب شدن استخری طبیعی با نمایی حیرت آور را بوجود می آورند. این آبشار 15 متری به عنوان یکی از بهترین مناطق تفرجگاهی شهر داراب شناخته می شود. تنگه رغز داراب نیز دیگر مکان طبیعی داراب است که پر از شگقتی می باشد. در این دره که بیش از 4 کیلومتری 60 آبشار وجود دارد که برای فرود به 12 عدد از این آبشارها باید از طناب استفاده کرد. در قسمت جنوبی تنگه رغز نیز جنگلی زیبا قرار دارد که برای رسیدن به آن باید سه ساعت کوهپیمایی کرد. پیمایش این دره حتما باید با حضور افراد کاربلد صورت پذیرد و یک روز کامل باید برای آن زمان در نظر گرفت. جاذبه های طبیعی دیگری نظیر چشمه مادوان، چشمه گلابی، رودخانه رودبال، سد رودبال، آبشار کاسه رود، تنگ خرتنگ، کوه تودج، گردشگاه آب بند، باغ فسارود، باغ جنت شهر و منطقه شکار ممنوع چاه نفت در 135 کیلومتری شهر دیگر جاذبه های طبیعی داراب را تشکیل می دهند. چندین روستای ییلاقی نیز در اطراف داراب وجود دارد که محل مناسبی برای تفریح و استراحت اهالی و مسافران مشتاق داراب می باشد. روستاهایی نظیر لایزنگان و نوایگان از جمله این مناطق هستند.
جاذبه های تاریخی داراب
شهر کهن داراب دارای پیشینه تاریخی غنی می باشد و آثار تاریخی بی نظیری را در دل خود جای داده است. مهم ترین اثر تاریخی شهر داراب که متعلق به دوران هخامنشیان می باشد بنای تاریخی دارابگرد است. شهر قدیمی داراب در این مطقه قرار داشته و به وسیله داریوش دوم هخامنشی ساخته شده بود. آنچه که این شهر را متمایز می کرده وجود خندق و دیواری مرتفع بوده که شهر را از گزند دشمنان در امان نگه می داشته است. امروزه بقایای خندق و دیوار در این منطقه باقی مانده که مورد توجه گردشگران و تاریخ دوستان قرار می گیرد. در ادامه به معرفی دیگر آثار تاریخی داراب می پردازیم که می توانید در تور داراب گردی، آنها را مشاهده کنید.
- مساجد تاریخی داراب : مسجد جامع داراب، مسجد سنگی داراب ( آتشکده آذرخش)
- تل های تاریخی داراب : تل سیاه، تل ریگی
- قصر و عمارت های تاریخی داراب: قصر آیینه، قصر کیامرث، قصر بهرام
- سایر جاذبه های تاریخی داراب : برج شاه نشین، کاروانسرای بهرام، نقش برجسته شاپور، آتشکده آذرجو، آسیاب سنگی دارابگرد، شهر تاریخی دارابگرد
- آرامگاه های داراب : حرم پیر مراد، آرامگاه شاهزاده ابوالقاسم، حرم دحیه کلبی
مراکز خرید داراب
معروف ترین بازار شهر که دارای قدمت زیادی نیز می باشد، در مرکز شهر واقع شده است. اگر در داراب گردی خود به دنبال سوغاتی خوب میگردید، انواع سوغات و صنایع دستی داراب در این بازار یافت می شود. چندین مغازه و پاساژ نیز در داخل شهر وجود دارد که امکان خرید وسایل مورد نیاز شهروندان و گردشگران را فراهم می کنند.
هتل های داراب
شهر داراب دارای یک هتل به نام هتل سه ستاره نقش شاپور می باشد که به میزبانی از گردشگران داخلی و خارجی در تور داراب گردی می پردازد. امکانات مناسبی برای اقامت راحت و بی دردسر مسافران در این هتل در نظر گرفته شده است. مهمانسرای جهانگردی و اقامتگاه بوم گردی بابا حسین کوهستان در روستای لایزنگان، دیگر اماکن اقامتی شهر داراب می باشند.
سوغات و صنایع دستی داراب
شهر داراب همانقدر که در زمینه وجود آثار طبیعی و تاریخی سرآمد می باشد، در زمینه سوغات نیز بسیار شناخته شده است. داراب به دلیل داشتن باغ های متعدد میوه در داخل و اطراف شهر دارای میوه و مرکبات منحصر به فردی می باشد. میوه دارابی به عنوان گونه ای خاص از مرکبات یکی از آنها می باشد. مرکبات دیگری نظیر لیمو، پرتقال، لیمو شیرین و بکرایی نیز به وفور در داراب یافت می شود و در تور داراب گردی می توانیم از آنها تهیه کنیم. چندین نمونه شیرینی نیز در شهرداراب وجود دارد که زبانزد می باشد. شیرینی کماج، شیرینی سمبوسه، حلوای خرما و زنگینک از این دست هستند. شیرینی غرابی درجه یک نیز در شهر داراب یافت می شود که البته به دلیل سختی در فراوری و گرانی کم کم رو به فراموشی سپرده شده و فقط نوع درجه دو و سه آن پخته می شود. این شیرینی خوشمزه ترکیبی از عسل، شیره، پودر بادام می باشد. داراب در زمینه صنایع دستی نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد. بافت فرش در شهر داراب و به خصوص در روستاهای تنگ طه و وایگان رونق دارد. گبه، گلیم ئ جاجیم دیگر صنایع دستی داراب هستند.
نقشه شهر داراب
داراب یکی از شهرهای مهم استان فارس می باشد که در جنوب شرقی این استان واقع شده است. فاصله داراب تا شیراز 245 کیلومتر می باشد. داراب از سه شهر و چهار بخش مرکزی تشکیل شده است. ارتفاع متوسط شهر از سزح دریا 1180 متر می باشد. شهر داراب در ناحیه شمال و شمال شرق دارای نواحی جنگلی و در بخش جنوبی دارای دشت و جلگه های وسیع می باشد. داراب در همسایگی شهرهای لارستان، جهرم، استهبان، زرین دشت و نی ریز قرار دارد.