بوم گردی یا اکوتوریسم یعنی یک گردشگر علاوه بر گشت و گذار در طبیعت و لذت بردن از زیبایی های آن، به فرهنگ و چگونگی زندگی مردمان آن منطقه نیز میپردازد. یک بوم گرد باید نسبت به مکان گردشگری که به آن سفر میکند، نهایت احساس مسئولیت را داشته باشد و حتی در صورت نیاز اقداماتی را در راستای این امر انجام دهد.
امروزه شاهد پیشرفت روزافزون صنعت گردشگری هستیم. هرچه تکنولوژی و فناوری به جلو میرود، گردشگران نيز به راحتی میتوانند به اکثر نواحی گردشگری دسترسی داشته باشند و به آنجا سفر کنند. تمامی این موارد موجب شده است تا صنعت گردشگری جزو مهمترین و بزرگترین صنایع حال حاضر جهان باشد. در شاخه ی بوم گردی صنعت گردشگری که جزو مهمترین شاخه هاست، باید نهایت دقت و تلاش انجام شود تا کوچکترین آسیبی به طبیعت وارد نشود. همین نگرش انسان و طبیعت دوستانه سبب شده است تا زمینه ی ایجاد شغل هم برای ساکنین منطقه ی گردشگری مورد نظر، فراهم شود.
صنعت اکوتوریسم با آشناسازی فرهنگ و زندگی مردمان مکان گردشگری با گردشگران، صمیمت و دوستی بین چندین قومیت و ملت نقاط مختلف جهان را بیشتر میکند. صنعت بوم گردی نگرشی متفاوت نسبت به گردشگری داشته و مجبور ميکند گردشگر را تا تنها به حفاظت و مراقبت های زیست بومی که به آنجا سفر کرده بپردازد و برخلاف شاخه های دیگر گردشگری، چیزی از سفر و طبیعت به محل زندگی خود نمیبرد. شعار بوم گردان این است که به طبیعت سفر می کنند، از خود چیزی به جای نمی گذارند جز رد پا و از طبیعت چیزی برنمی گردانند جز خاطره.
طبق تعاریف ارائه شده از سازمان بین المللی اکوتوریسم، به طور کلی بوم گردی به این معناست که گردشگر سفری مسئولانه برای حفظ محیط زیست، کسب اطلاعات از راه و روش زندگی مردمان آن منطقه و فرهنگ آنها، آگاه کردن آنها در زمینه ی نگهداری از زیست بوم خود و انجام اقداماتی برای بهبود وضعیت مکان گردشگری میباشد.
امید است که با پیشرفت صنعت گردشگری تمامی شاخه های آن همانند اکوتوریسم، حفاظت از محیط زیست را در اولویت اول تمامی اقدامات خود قرار بدهند و به هیچ وجه آسیبی به آن وارد نکنند.