قدمت این گورستان به هزاره سوم قبل از میلاد می رسد.
در عملیات راه سازی که در سال 1379 چال شاهین لما صورت گرفت، گورستان مذکور به صورت اتفاقی کشف شد. تا به امروز بالغ بر 400 اثر تاریخی که همگی به هزاره اول قبل از میلاد بر می گردد، از این گورستان بدست آمده که هم اکنون تمام آثار مذکور در موزه نگهداری می شود. در پی کاوش هایی که توسط پژوهشگران در دو مرحله انجام شده 70 عدد گور شناسایی گردید و جالب است بدانید که طول بعضی از این گورها به پنج متر می رسد.
از انواع آثاری که پس از گشودن گورها بدست آمد، می توان به مقدار زیادی استخوان، کوزه های سفالی و مفرغی، انواع خنجر، نوک پیکان و نیزه اشاره کرد. بر اساس نتایج کاوش های کارشناسان که طبق گاه شمار تاریخی صورت گرفته، مشخص گردید که این قبرستان مربوط به اقوام ایلامی می باشد.
قبایلی که در آن زمان، از مسیر روستای تاریخی لما کوچ می کرده اند، زمانی که کسی از آنها فوت می شده است طایفه مردگان خود را در یک گور در این گورستان دفن می کردند.
همانطور که در تصاویر روستای لما که این گورستان را در خود جای داده مشخص است، دیواره های گورها به صورت سنگ چین، چیده شده که گذر زمان مقدار قابل توجهی از آن ها را خراب کرده است. البته کارشناسان احتمال می دهند گورستان های دیگری نیز در منطقه لما وجود داشته باشد. داخل گورستان تاریخی لما استخوان حیواناتی مثل اسب و گوسفند وجود دارد، همیچنین داخل ظروف سفالی هم تکه استخوان هایی پیدا شده است.
کتابی به نام گزارش باستان شناسی کاوش لما، حاوی گزارش های فصل اول و دوم گورستان در قالب یک کتاب به چاپ رسیده، این گورستان با قدمت بسیار زیادی که دارد از مهمترین جاذبه های تاریخی و گردشگری شهر یاسوج می باشد.
تصاویر روستای لما