rocky-garden-1

باغ سنگی سیرجان کرمان

19859 2016/10/27
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 8 امتیاز : 3.5]

درویش خان اسفندیارپور، مردی کر و لال بود که در روستای میاندوآب بلورد از توابع سیرجان زندگی می کرد. درویش خان گله داری می کرد و در میان صحرا برای خود باغ کوچکی ایجاد کرده بود. در واقع درویش خان چوپان مالک منطقه بود و از خود گوسفندی نداشت. او عاشق باغ کوچک خود بود و درختانی که با عشق کاشته بود. سالیان بسیاری گذشت تا اینکه باغ درویش خان به بار نشست و میوه داد.

rocky-garden-13

مردمان کویر به یاد دارند که درویش خان از شوق درختانش که به ثمر نشسته اند می رقصد و شادمانی می کند گویی فرزندی به دنیا آمده است. درویش خان گرچه نمی شنید و نمی توانست سخن بگوید اما شوق و شادمانیش را با رقصی سماع گونه به دیگران منتقل می نمود. در سال ۱۳۲۰ اما اتفاق ناگواری رخ داد مالکی که درویش خان برایش چوپانی می کرد و زمین باغ را به درویش خان هدیه کرده بود و آب به او می داد، بر اساس برنامه اصلاحات اراضی شاه زمین بزرگ و یکپارچه اش را در میان روستاییان منطقه تقسیم و سپس به تهران مهاجرت کرد. روستاییان که پیش از این رعیت بودند و همه برای مالک کار می کردند، حالا صاحب زمین شده بودند و هر کدام قطعه ای زمین داشتند و آب چاه و قنات نیز میان آنها تقسیم شده بود از این رو اختلافاتی بین آنها در گرفت و در این گیر و دار درویش خان و باغ کوچکش قربانی شدند.

rocky-garden-3

چرا که روستاییان نتوانستند زمین هایشان را مدیریت کنند و رفته رفته زراعت و کشاورزی در آنجا نابود گردید و خشکسالی غالب شد. درویش خان برای نجات باغش به زحمت افتاد و هر چه می گذشت تنهاتر می شد. او سعی بسیار کرد که آب را از جای دور با ظرف به باغش برساند اما کار طاقت فرسایی بود و او از عهده اش بر نمی آمد. سال های بی آبی و خشکسالی بالاخره باغ کوچکش را نابود کردند و درویش خان مجنون گشت. او به نشانه اعتراض به قهر طبیعت و یا از سر جنون و علاقه به درختانش که چندی پیش به بار نشسته بودند اقدام به بستن سنگ به شاخه ها کرد. شاید نمی خواست که بپذیرد که درختان باغش خشکیده اند. سنگ به آنها می بست و در میانشان می رقصید و پایکوبی می کرد. مثل مادری که باور ندارد فرزندش مرده است با درختان عشق بازی می کرد و برایشان شاد بود گویی اتفاقی نیفتاده است. این گونه بود ک این باغ سنگی سیرجان در کرمان شکل گرفت.

rocky-garden-9

رفته رفته درویش خان و باغ سنگی اش معروف شد و مردمان منطقه گاه به دیدارش می آمدند و برایش آب و غذا می آوردند و تحسینش می کردند و بعضی هم به تمسخر سنگ ها را مثل میوه نگاه می کردند و به درویش خان تبریک می گفتند. داستان مرد دیوانه و باغ سنگی به گوش هنرمندان در تهران رسید و در سال ۱۳۵۵ پرویز کیمیاوی فیلم کوتاهی از درویش خان در حال سماع در باغ خشکیده تهیه کرد. فیلم او در جشنواره فیلم برلین خرس نقره ای گرفت و اینگونه درویش خان و باغ سنگی اش شهرتی جهانی یافتند. امروزه باغ سنگی کرمان در شمار جاذبه های گردشگری کرمان در آمده است و قبر درویش خان که در میان همان باغ است حکایتی رمزآلود را به آیندگان منتقل می کند.
ایرج مرادی

در ذیل دیگر عکس های باغ سنگی سیرجان کرمان را می بینید که توسط استاد مرادی عزیز به صورت اختصاصی برای سایت نشاط آوران تهیه شده است:

rocky-garden-5

rocky-garden-2

rocky-garden-11

rocky-garden-6

rocky-garden-4

rocky-garden-12

rocky-garden-8

rocky-garden-10

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید