غار جهنم کجاست؟
این غار در 195 کیلومتری شهرستان طبس و 85 کیلومتری عشق آباد قرار دارد. شاید به محض خواندن عنوان این جاذبه اولین چیزی که توجه تان را جلب می کند، نام آن باشد. دلیل اینکه این غار را به نام غار جهنم نامگذاری کرده اند این است که داخل این غار به شدت گرم است به گونه ای که انگار پا به جهنم گذاشته باشید. پس جای هیچ نگرانی نیست شما وارد جهنمی مخوف و ترسناک نمی شوید!
عکس غار جهنم طبس
جالب است بدانید که غار جهنم طبس تا 50 سال پیش به صورت ناشناخته و پنهان بود تا اینکه توسط شخصی به نام آقای نجفی که یکی از ساکنین عشق آباد بود، کشف شد. در ابتدای کشف آن هیچکس در 100 کیلومتری این غار هم نمی رفت. چراکه مردم به دلیل ناشناخته بودنش از آن وحشت داشتند. تا اینکه در سال 1377 دو نفر از اهالی روستای عشق آباد به یکی از مسئولین طبس مراجعه کردند و اطلاعاتی در مورد این غار تازه کشف شده دادند.
بعد از مراجعه این دو روستایی یکی از مسئولین که آقای قربانی نام دارد به همراه جمعی از غارنوردان به سوی غار جهنم رفتند و آن را مورد بررسی قرار دادند. پس از تحقیقات متوالی مشخص شد که عمر این غار حدود 50 میلیون سال است. در این غار قندیل ها و سنگ هایی وجود دارد که بدون شک متعلق به چند صد سال گذشته هستند. این قندیل ها و سنگ های طرح دار اولین چیزی است که پس از ورود به غار جهنم در طبس توجه تان را جلب می کند. در غار جهنم هیچ جریان آبی وجود ندارد و در نظر اول شباهت خاصی به غار علیصدر دارد. عمق این غار حدود 50 متر بوده و 350 متر هم طول دارد. برای ورود به غار جهنم حتما باید تجهیزات غارنوردی به همراه داشته باشید.
بیشتر قندیل هایی که در این غار وجود دارند از جنس مرمر هستند. غار جهنم در طبس 4 دهنه دارد و فعالیت هایی نظیر فعالیت های شیمیایی در آن وجود دارد به طوریکه در حال حاضر تنها غار زنده و فعال ایران می باشد. به دلیل خشکسالی های گذشته تمامی آب هایی که در این غار وجود داشته، خشک شده است اما چند حوضچه درون غار قرار دارد که هنوز هم کمی آب در آن ها یافت می شود. طبق کاوش های چند سال اخیر بقایایی از استخوان حیوانات مختلف مانند بز، کل، سگ و کفتار هم کشف شده است و بر روی آن ها لایه ای از جنس کلسیت قرار گرفته است. علت فعال بودن تشکیلات آهکی به این دلیل است که در این غار آبی وجود ندارد اما رطوبت فراوان است.
پدیده های طبیعی بسیاری در غار جهنم تشکیل شده است که اکثرشان هم از لحاظ بصری، زمین شناسی، سنگ شناسی و غار شناسی بسیار اهمیت دارند. سورنی های بلوری، گنجینه های زمین شناسی، گل کلمی های سفید و اسفنجی ها و دراپری های کوچک از جمله پدیده های طبیعی تشکیل شده در این غار هستند. در سال 1394 گروهی از مردم برای برداشت استخراج سنگ مرمر به غار جهنم آمدند و صدمات بدی به این غار وارد کردند. به همین دلیل مورد واکنش و انتقاد جمعی از دوست داران محیط زیست قرار گرفتند و کار خود را متوقف کردند.
آدرس غار جهنم: طبس، 85 کیلومتری روستای عشق آباد، دهستان کوه یخاب، غار جهنم