راسته بازار کهنه قم در بافت مسکونی قدیمی آن قرار دارد، این راسته بازار از کوچه و گذرهای اطرافش عبور می کند و همان گذرگاه ها این بازار را تشکیل داده اند. تاریخچه بازار کهنه قم به عهد صفوی میرسد و گنجینه ای از آثار معماری آن دوران را در دل خود جای داده است آثاری از جمله مسجد صفوی بازار کهنه، میل یا همان مناره میدان کهنه قم و ...
میدان کهنه قم را باید به روایت تصویر مشاهده کرد، این راسته بازار هنوز هم حس و حال همان ایام دیرینه را دارد. بازار کهنه از چندین راسته تشکیل شده که عمود بر یکدیگر می باشند و در امتداد کوچه ها ادامه پیدا می کنند.
مناره میدان کهنه قم و مسجد صفوی آن دوران با شماره ثبت 4419 به ثبت آثار ملی رسیده اند. شما می توانید آجر چینی و تزئینات آن دوران را در این دو اثر مشاهده کنید.
بازار کهنه قم دارای مشاغل گوناگون و متعددی است که حرفه های قدیمی مثل نجاری، آهنگری، میوه و تره بار فروشی، عطاری، مسگری و ... می توانید در این بازار بیابید.
مشاغل بازار کهنه قم هنوز پابرجا هستند و بازاری های قدیمی متعددی را می توان در این راسته بازار پیدا کرد، چنان چه به این (آهنگری، نجاری، فروش صنایع دستی، ساخت قفل و درگاه های قدیمی، عطاری و ...) مشاغل نیاز داشتید حتما سری به بازار کهنه بزنید.
راسته بازار کهنه در قم جزو آثار ملی ثبت شده در میراث می باشد که با کد 1937 به ثبت رسیده است اما در حفظ و نگهداری آن هیچ ارگانی کوشا نیست چرا که به چشم می توان وضعیت نا مناسب بازار دوران صفوی را مشاهده کرد. قسمتی از بازار هم اکنون در حال تخریب است.
پیشنهاد می کنیم اگر به قم سفر کردید و یا به آثار تاریخی علاقه مند هستید حتما چند ساعتی را در این راسته بازار سپری کنید.
آدرس بازار کهنه قم : استان قم، خیابان آذر، میدان کهنه
نظرات و دلنوشته های ثبت شده ...