میدان ساعت ساری

میدان ساعت ساری

38897 2020/05/23
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 16 امتیاز : 4.3]
تاریخچه
آدرس
فاصله مکانی
فاصله زمانی

برجی با ساعت عقربه ای در میانه میدان ساری قرار گرفته و تاریخچه میدان ساعت ساری به دوره پهلوی بر می گردد و در حال حاضر به میدان هفت تیر موسوم شده است.

میدان ساعت ساری تبدیل به نمادی زیبا برای این شهر شمالی ایران و مرکز استان مازندران شده‌است. میدانی با معماری خاص و بسیار دیدنی مسافران در طول سفر خود برای یک بار هم که شده از این منطقه و ساعت زیبایی که در این میدان قرار گرفته است، دیدن می‌کنند. 

میدان ساعت ساری را دیده‌اید؟ شاید بسیاری با شنیدن اسم برج ساعت اولین مکانی که در ذهنشان تداعی شود، کشور انگلیس و شهر لندن باشد. اما ما در شمال ایران و استان مازندران و در مرکز شهر ساری با میدانی روبه‌رو خواهیم شد که چشم هر بیننده‌ای را خیره می‌کند. چقدر در مورد میدان ساعت یا برج ساعت ساری آشنا هستید؟ با نشاط آوران همراه باشید تا در مورد یکی از مناطق دیدنی ساری، اطلاعات جامع و کاملی در اختیار شما قرار دهیم. 

تاریخچه‌ای مختصر از میدان ساعت ساری

برج ساعت ساری به‌عنوان معروف‌ترین نماد شمال کشور، اولین بار در سال ۱۳۰۹ با ظاهری با ویژگی‌های معماری ایرانی و اروپایی ساخته شد. این برج در سال ۱۳۴۴ با تصمیم شهرداری تخریب شد و میدانی فوّاره‌ای جایگزین آن شد.

در سال ۱۳۵۵ سازمان فرهنگ و هنر استان و شهرداری ساری تصمیم گرفتند که مجدداً برج ساعت را با طراحی جدیدتری بسازند. با تصمیم هیئت‌امنا، معمار این پروژه انتخاب شد و طرح آن نیز به تأیید رسید و پس‌ازآن عملیات ساخت مجدد برج ساعت آغاز شد.

میدان ساعت کجاست؟

میدان ساعت به زبان مازندرانی پاساعت گفته می شود. آغاز ساخت بنای این میدان در سال 1355 هجری شمسی بوده و دو سال بعد به اتمام رسیده است. سازنده برج ساعت نیز شخصی به نام محمد علی حمیدی نوا است. میدان برج ساعت مازندران نقطه آغازین و یا نقطه پایانی مسیر بسیاری از اتوبوس‌ ها و تاکسی‌ ها می باشد. این میدان در میانه مسیر میدان امام به دروازه شهر بابل و از آن جا به میدان شهدا و پل تجن واقع شده است.

میدان ساعت ساری قدیم

میدان ساعت ساری در قدیم

از گذشته تا حال برج ساعت ساری نماد این شهر است. در سال 1309 هجری شمسی و در زمان پهلوی اول، ساختمان برج مانندی در مرکز شهر ساری ساخته شد. ارتفاع ساختمان برج، 25 متر است و  ویژگی های معماری ایرانی و اروپایی در آن به کار گرفته شده است.

بالای این بنای دیدنی نیز محلی برای اذان و جار زدن بود. میراف نامی، یکی از اجداد خاندان نعیمی های ساری که ساعت میدان برج شهر ساری را از کشور روسیه به ایران وارد کرد و سپس بر روی برج نصب نمودند.

میدان ساعت ساری

ویژگی‌های ساعت میدان ساعت ساری

عقربه برج ساعت ساری در رأس هر ساعتی به عدد زمان ساعت، زنگش به صدا در می آید. سکوتی که در شب های ساری در ساعت 12 حکمفرماست به دلیل تعداد دفعات بالای عقربه ساعت که در آن زمان نواخته می شود به دورترین خیابان های شهر نیز می رسد.

امّا در سال 1380 هجری شمسی زنگ این ساعت به خاطر اعتراض مردم قطع شده است. در گذشته وسط میدان ساری علاوه بر ساعت چهار ابنما وجود داشته که در گذر زمان تبدیل به چهار فضای سبز (باغچه) شده اند.

میدان ساعت ساری

در سال 1344 هجری شمسی نیز به دلیل خرابی برج، شهرداری وقت تصمیم به تخریب آن نمود و به جای آن حوض و فواره ساخت.

اما در سال 1355 هجری شمسی به پیشنهاد سازمان فرهنگ و هنر استان مازندران و شهرداری ساری، برج ساعت ساری با کمک مالی مردم و از روی نقشه های قدیمی دوباره بنا گردید، طراح برج ساعت ساری در سال 1355 دانیال فلاحیان فر بوده است.

میدان برج ساعت ساری از جاذبه های تاریخی استان مازندران می باشد که در تور ساری گردی می توانید از این مکان استفاده کنید.

آدرس برج ساعت ساری : مازندران، شهر ساری، میدان ساعت

در ادامه تصاویر میدان ساعت ساری را مشاهده می کنید:

میدان ساعت ساری

میدان ساعت ساری در روزهای برفی زمستان جلوه‌ای زیبا و چشم‌نواز به این شهر می‌دهد.

میدان ساعت ساری

زیبایی میدان ساری در روزهایی که آسمان آبی و هوای پاک شمال ایران، مسافران را به سمت خود جذب می‌کند.

برج ساعت ساری

هنر رنگ و نور در معماری میدان ساعت، یکی از جلوه‌های زیبای بصری شهر ساری است. در جشن‌ها و مراسم‌های خاص، این میدان با رنگ‌های مختلفی که به اطراف خود پراکنده می‌کند، نشان از حس زندگی در این شهر دارد. 

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید