تور کازرون گردی

قبل از سفر به کازرون حتما این مطلب را بخوانید 12273 2018/08/16
لطفا به این مطلب رای دهید
[رای ها : 1 امتیاز : 5]
تاریخچه: کازرون یکی از کهن ترین شهرهای ایران زمین می باشد که در زمان ساسانیان از نو بنا شد. هسته ابتدایی شهر از سه روستا که شهر بلد العتیق (شهر کهنه) را شکل می دادند، تشکیل شده بود. کازرون در طول تاریخ بر اثر زلزله چندین بار بطور کامل ویران گشته است. این شهر در گذر ایام با نام هایی نظیر بلدالعتیق، نورد، گازرگاه، گازرون، کوه زران و دمیاط عجم شناخته می شده است.

کازرون یکی از شهرهای قدیمی استان فارس است که توسط شاپور اول ساسانی بنا شد. مردم کازرون تا قبل از اسلام همگی زرتشتی بودند. با ظهور اسلام و به دستور حاکم وقت، در حدود 24 هزار کازرونی مسلمان شدند. در این دوران دو سلسله بزرگ بلبانیه و مرشدیه بر کازرون و شهرهای اطراف حکومت می کردند. شهر کازرون بعد از آن شاهد ظهور عارفان و شاعران نامداری بود. در دوره حکومت اتابکان فارس دو شاعر نامدار ایرانی یعنی حافظ و سعدی از مادرانی کازرونی چشم به جهان گشودند. در دوران حکومت تیموریان نیز در قرن نهم، علامه جلال الدین محمد دوانی کازرونی متولد گردید و به عنوان بزرگترین دانشمند عهد تیموریان باعث سرافرازی مردمان دیار خویش شد. از آن زمان تا به امروز چندین فرد پرآوازه دیگر نیز در کازرون به دنیا آمدند که مایه مباهات و سرافرازی اهالی کازرون و مردم ایران شدند. افرادی نظیر علامه قطب الدین محمود کازرونی، ناصر دیوان کازرونی، صولت الدوله قشقایی، میرزا محمد صالح کازرونی از جمله این افراد می باشند. کازرون در طول تاریخ پربار خویش به سبب برخوداری از آب و هوای مناسب، همیشه مورد توجه ویژه حاکمان وقت قرار داشته است. اوج شکوفایی کازرون مربوط به قرون چهارم و پنجم هجری قمری می باشد. در این ایام کازرون به کانون فرهنگی و مراکز علم و دانش اسلامی تبدیل شد. امروزه اقتصاد کازرون بر پایه کشاورزی، دامداری و صنایع استوار می باشد.

تور کازرون گردی,تور گردشگری کازرون,جاذبه های تاریخی کازرون
اطلاعاتی درباره شهر کازرون
جمعیت
266000 نفر
مساحت
2062 کیلومتر مربع
کدپیش شماره شهری
071
تاریخ ثبت شهر
1325

بهترین فصل سفر به کازرون

شهرستان کازرون را شهر سبز استان فارس می خوانند. دلیل این امر سرسبزی و طراوت بیش از حد شهر در فصل بهار می باشد. کازرون بعد از شیراز در زمان تعطیلات نورزوزی، پذیرای بیشترین تعداد گردشگر در استان فارس است. کازرون دارای آب و هوای گرم و خشک در فصل تابستان است ولی در زمستان معتدل و خنک می باشد. اواخر زمستان و فصل بهار، بهترین زمان برای سفر به کازرون و تور گردشگری کازرون می باشد. با توجه به تعداد زیاد اماکن گردشگری در کازرون، باید حداقل سه روز در این شهر اقامت نمود تا بتوان از همه جاذبه های آن دیدن نمود.

جاذبه های گردشگری کازرون

کازرون منطقه ای کوهستانی است که به عنوان نگین استان فارس شناخته می شود. جاذبه های دیدنی کازرون متنوع هستند که این امر سبب می شود سالانه گردشگران زیادی به قصد گشت و گذار به این شهر سفر کنند. کازرون از حیث جاذبه های طبیعی و آثار تاریخی به قدری غنی است که در تمام طول سال می تواند از گردشگران میزبانی بعمل آورد. شما در تور کازرون گردی خور می توانید در فصول گرم سال از خنکای دریاچه و چشمه های کازرون استفاده کرده و تنی به آب بزنید. در فصل پاییز نیز قادر خواهید بود تا به تماشای مناظر دل انگیز درون و اطراف شهر بشینید و اقدام به ثبت عکس های متنوع کنید. زمستان نیز در کازرون قادر خواهید بود تا از خنکای هوای شهر لذت برده و سرمست از بوی نرگس های شهلا در شهر شوید. بهار کازرون نیز حرفی برای گفتن باقی نمی گذارد. تمام گفتنی ها را باید از زبان کسانی که در این فصل به کازرون سفر کرده اند شنید و پس از آن کوله بار سفر بست و به کازرون آمد. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی جاذبه های تورییستی کازرون بپردازیم.

جاذبه های طبیعی کازرون

کازرون یکی از شهرهای استان فارس می باشد که به دلیل داشتن پوشش گیاهی گوناگون، خاک حاصلخیز، منابع طبیعی متعدد و آب های زیرزمنی فراوان، از سرسبزی و شادابی خاصی برخوردار می باشد. مشورترین جاذبه طبیعی کازرون دریاچه پریشان است که همه ساله مامن مناسبی برای سکونت پرندگان مهاجر و انواع آبزیان است. پرندگان زیادی از مناطق سیبری و اسکاندیناوی به این دریاچه مهاجرت می کنند و جلوه های زیبایی را بوجود می آورند. علاوه بر دریاچه زیبای پریشان به مناطقی نظیر رودخانه شاپور، باغ های مرکبات، نرگس زارهای بی نشیر فامور و نخلستان های برافراشته نیز می توان اشاره نمود که مورد علاقه و پسند طبیعت دوستان می باشند. چندین جاذبه طبیعی دیگر نیز در کازرون وجود دارد که در ادامه آنها را به شما معرفی می کنیم.

  • پارک های دورن شهری کازرون : پارک هزار و صد شهید کازرون، پارک سلمان، پارک آزادی، پارک حافظ، پارک طالقانی، پارک بنفشه، پارک تپه شادی کازرون (شهر بازی)، پارک معلم کازرون
  • پارک های جنگلی کازرون :  پارک جنگلی کازرون، پارک جنگلی کنارتخته، پارک جنگلی امامزاده حسین
  • دریاچه های کازرون : دریاچه پریشان کازرون
  • کوه های اطراف کازرون : کوه قبله، کوه سرخ
  • آبشارهای کازرون : آبشار حکیم باشی
  • رودخانه های کازرون : رودخانه شاپور، رودخانه جره
  • تنگ های کازرون : تنگ تیکاب، تنگ چوگان، تنگ جیز
  • دشت های کازرون : دشت برم، دشت ارژن، دشت بخنگ
  • دره های کازرون : دره اوسودوک
  • روستاهای هدف گردشگری کازرون : روستای دوان، روستای کلانی، روستای سر مشهد
  • چشمه های کازرون : چشمه دادین، چشمه سرآب اردشیر، چشمه رنجان، چشمه سرآب دختران
  • سدهای کازرون : سد نرگسی کازرون
  • سایر جاذبه های طبیعی کازرون : تفرجگاه میان کتل، نرگس زارهای کازرون، باغ نظر کازرون، چاه برفی عبدوئی

جاذبه های تاریخی کازرون

کازرون به واسطه قدمت تاریخی خود، میراث دار آثار تاریخی گرانبهایی می باشد که اغلب آنها مربوط به دوره ساسانیان است. مشهورترین جاذبه تاریخی کازرون شهر تاریخی بیشابور است که قدمتی 1800 ساله دارد و مربوط به دوره حکومت شاپور اول ساسانی می باشد. معماری شهر بیشاپور بی نظیر است و در زمان خود باعث شگفتی همگان شد. یک معمار سوری کار طراحی شهرسازی بیشابور را انجام داده است. معمار سوری شهر را بر اساس طرح هیپوداموس که برگرفته از شهرسازی یونان باستان بود پیاده کرد. در این طرح خیابان ها به شکل مربع مستطیل ساخته می شوند و شهر توسط دو خیابان شرقي – غربي و شمالي – جنوبي به چهار قسمت تقسيم می شود و هركدام از اين خيابانها به يكي از دروازه هاي شهر منتهی می شده است. شهر بیشابور از چهار سمت مورد محافظت قرار می گرفته است. این شهر تا پیش از اسلام دارای اهمیت فراوانی بود ولی پس از حمله اعراب از میزان اهمیتش کاسته شد. امروزه تاریخ دوستان بسیاری برای بازدید از شهر تاریخی بیشابور به کازرون سفر می کنند. بقایای معبد آناهیتا، کاخ والرین، مسجد بیشاپور، چندین نقش برجسته و مدرسه ساسانی بیشاپور از جمله بناهایی هستند که در گذر ایام دست نخورده باقی مانده اند و امروزه تبدیل به هویت شهری بیشابور قدیم شده اند.

 

  • مساجد تاریخی کازرون : مسجد جامع شهدای کازرون، مسجد ملابابا، مسجد آهنگران، مسجد بازار، مسجد جامه سیریزجان
  • مدارس تاریخی کازرون : مدرسه هدایت، مدرسه ساسانی بیشاپور
  • حمام های تاریخی کازرون : حمام لوطی ها، حمام آغو، حمام آهنگران، حمام ملا بابا
  • موزه های کازرون : موزه مردم شناسی کازرون، موزه مردم شناسی دوان، موزه بیشاپور
  • کاروانسراهای تاریخی کازرون : کاروانسرای میان کتل، کاروانسرای کمارج
  • غارهای تاریخی کازرون : غار شاپور، غار کله کفتری
  • قلعه های تاریخی کازرون : قلعه دختر دوان، قلعه نارنجی،
  • بقعه و آرامگاه های کازرون : بقعه پیر بنکی، بقعه علامه دوانی، بقعه شیخ امین الدین بلیانی، امامزاده سید حسین، آرامگاه شیخ ابواسحاق کازرونیی، آرامگاه شیخ امین الدین بلیانی، آرامگاه علامه دوانی ، آرامگاه ناصر دیوان کازرونی، امامزاده آقا کازرون، امامزاده آقا میر حسن کازرون، امامزاده آقامیر حسن عسکری کازرون، امامزاده ابوالحسنی کازرون، امامزاده ابوالفتح کازرون، امامزاده اسماعیل کازرون
  • آتشکده های تاریخی کازرون : آتشکده کازرون، آتشکده گره
  • گورهای تاریخی کازرون : گور دختر کازرون
  • نقش برجسته های کازرون : نقش برجسته پل آبگینه، نقش برجسته قندیل، نقش برجسته بهرام دوم،
  • کتیبه های تاریخی کازرون : کتیبه نرسه، کتیبه کرتیر، کتیبه اپسای،
  • سایر جاذبه های تاریخی کازرون : شهر تاریخی بیشابور، چهارطاقی بالاده، معبد آناهیتا، کاخ والرین، سرو کلانی

مراکز خرید کازرون

شهرستان کازرون از حیث وجود مراکز خرید متنوع غنی می باشد. مراکز خرید بسیاری در کازرون وجود دارند که مسافران می توانند نسبت به خرید سوغات کازرون از آنها اقدام نمایند. مرکز خرید پونه، بازار بزرگ کازرون و مجتمه تجاری کوثر مشهور ترین بمراکز خرید کازرون در نزد مسافران برای خرید می باشند. چندین مرکز خرید دیگر نیز در خیابان های اصلی کازرون وجود دارد که افراد ساکن شهر نیارهای متنوع خود را از این محل ها تامین می کنند. برای مثال مراکز خرید خیابان سلمان فارسی مرکز خرید اصلی مواد غذایی شهر کازرون است.

هتل های کازرون

شهر کازرون به واسطه وسعت نسبتا متوسط خود دارای سه هتل و چندین مهمانپذیر است که برای اقامت گردشگران در نظر گرفته شده اند. هتل بیشاپور یکی از معروف ترین هتل های کازرون است که دو ستاره می باشد و در خیابان باهنر واقع شده است. این هتل با دارا بودن 90 اتاق در فصول ایام سال پذیرای گردشگران کازرون می باشد. امکانات رفاهی متعددی برای اقامت راحت مسافران در این هتل در نظر گرفته شده است. کازرون دو هتل دیگر نیز دارد که به قرار زیر می باشند.

  • هتل های کازرون : هتل فرهنگیان کازرون، هتل جهانگردی کازرون

سوغات و صنایع دستی کازرون

سوغات کازرون از چندین محصول متنوع تشکیل شده است که معروف ترین آنها به قرار ذیل است:

  • سوغات کازرون : نارنج، خرما، گل نرگس، بلوط، بنه، ترشی و…

نقشه شهر کازرون

کازرون از شهرهای غربی استان فارس است که بعد از شیراز، به عنوان پرجمعیت ترین شهر این استان شناخته می شود. همچنین کازرون دومین شهر شیراز از لحاظ جذب گردشگر می باشد. شهرستان کازرون از سمت شرق به شهر شیراز، از سمت غرب به استان بوشهر، از سمت شمال به شهرستان ممسنی و از سمت جنوب به شهرستان فراشبند منتهی می شود. کازرون در ارتفاع 860 متری از سطح دریا قرار گرفته است. فاصله کازرون تا شیراز 154 کیلومتر و تا تهران به عنوان پایتخت 917 کیلومتر می باشد. کازرون دارای پیوند خواهرخواندگی با شهر تورین ایتالیا است. برای راحتی بیشتر در شهر کازرون به شما پیشنهاد می کنیم حتما نسبت به تهیه نقشه گردشگری کازرون از باجه های تعبیه شده در ورودی های شهر اقدام نمایید. نشاط آوران پیشنهاد می کند حتما نسبت به تهیه نقشه گردشگری کازرون از باجه های اختصاصی برای این امر در ورودی شهر یا هتل های کازرون اقدام نمایید.

لطفا برای لذت بیشتر ما و دوستانتان، در مورد این جاذبه نظر دهید...!

لطفا همه فیلدها را با دقت پر کنید