جاذبه های گردشگری نیشابور
نیشابور شهر سنگ های فیروزه، دومین شهر استان خراسان رضوی بعد از کلانشهر مشهد است که بیشترین حجم گردشگر در طول سال را دارد. تعداد جاذبه های گردشگری نیشابور به حدی است که برای تور ایرانگردی نیشابور و بازدید از تمام آنها حداقل باید سه روز زمان گذاشت. وجود مقبره های چندین تن از عالمان و شاعران بزرگ پارسی در این شهر باعث شده تا مشتاقان زیادی سفر به نیشابور را در برنامه خود قرار دهند. مقبره کمال الملک، آرامگاه خیام و آرامگاه عطار تنها نمونه ای از جاذبه های توریستی نیشابور می باشند. یکی دیگر از جاذبه های دیدنی نیشابور، دهکده چوبی نیشابور است که بزرگترین مسجد چوبی جهان در آن قرار دارد. این دهکده توسط مهندس حمید مجتهدی ساخته شد و امروزه تبدیل به یکی از مراکز تفرج نیشابور شده است. وجود رشته کوه های بینالود در نیشابور یکی دیگر از جاذبه های گردشگری این شهر را پدید آورده اند. پیست اسکی شیرباد که به تازگی ساخته شده است امروزه به عنوان بزرگترین پیست اسکی شرق کشور، میزبان علاقمندان به رشته های زمستانی می باشد. امکانات متعددی در پیست اسکی شیرباد دولت آباد فراهم شده تا گردشگران نهایت هیجان را در این مکان تجربه نمایند. نیشابور دارای جاذبه های طبیعی و اماکن تاریخی متعددی نیز می باشد که در تور نیشابور گردی به معرفی آنها خواهیم پرداخت.
جاذبه های طبیعی نیشابور
این شهر تاکنون به سبب وقوع زلزله نیز چندین بار ویران شده است. همه این موارد باعث شده اند تا نیشابور کمتر مورد کاوش قرار بگیرد. امروزه نیشابور با وجود مراکز گردشگری فراوان یکی از شهرهای هدف گردشگری استان خراسان رضوی و ایران می باشد. این شهر پس از مشهد، به عنوان گردشگر پذیر ترین شهر استان خراسان رضوی به شمار می رود. امروزه اقتصاد و رونق نیشابور بر پایه کشاورزی و دامداری استوار می باشد. همچنین نیشابور به عنوان یکی از فعال ترین شهرهای ایران در زمینه اقتصاد و صنعت شناخته می شود. قراگیری در مسیر ترانزیتی تهران-مشهد-افغانستان و نیز محل عبور زائران حرم مطهر امام رضا مشهد باعث رونق و شکوفایی نیشابور شده است.
شهرستان نیشابور در تمام ادوار با خاک حاصلخیز و آب و هوای دلپذیر و مردمانی خونگرم، محل مناسبی برای زندگی اقوام مختلف بوده است. زیبایی های طبیعی نیشابور به حدی است که هر بیننده ای را مشتاق می کند دوباره سری به این شهر بزند و نیشابور را در لیست شهرهای مورد علاقه خود برای سفر بگنجاند از همین رو در طول سال تور طبیعت گردی نیشابور برگزار می شود. جاذبه های طبیعی نیشابور محدود به کوه بینالود و دشت های اطراف نمی شود. چندین آبشار، غار، منطقه حفاظت شده در این شهر وجود دارد که پدید آورنده دیدنی های بسیاری در نیشابور شده اند.
- پارک های درون شهری نیشابور : پارک ریاضیات، پارک علم و فناوری، پیتزا پارک، پارک جنگلی نیشابور
- کوه های نیشابور : کوه سرخ، کوه فیروزه، کوه سخت، کوه فلسکه، کوه قوچگر، کوه ابراهیم ادهم
- غارهای اطراف نیشابور : هفت غار نیشابور، غار ابراهیم ادهم، غار فیروزه، غار سرنی
- دره های اطراف نیشابور : دره بوژان، دره خرو، گرگها، دره آل نیشابور، دره هفت غار
- چشمه های نیشابور : چشمه سبز، چشمه خسرو، چشمه قدمگاه، چشمه علی، چشمه طاقانکوه
- سد های نیشابور : سد باغرود، سد ینگجه، سد پاباز
- آبشارهای نیشابور : آبشار بوژان، آبشار هو، آبشار گرینه، آبشار کیمشاه، آبشار بار
- مناطق حفاظت شده نیشابور : منطقه حفاظت شده بینالود، منطقه حفاظت شده حیدری، منطقه حفاظت شده رئیسی
- روستاهای هدف گردشگری نیشابور : روستای بوژان، روستای احمد آباد، روستای دیزباد، روستای خرو علیا، باغرود، روستای دررود، روستای برفریز، روستای برزنون، روستای اسحاق آباد
جاذبه های تاریخی نیشابور
نیشابور، نیکو شهر ایران زمین است که با تاریخ ژرف خود فقط محدود به جغرافیای ایران نمی شود. در روزگاری که تعداد افراد باسواد در اروپا به اندازه انگشتان دست نبوده است، مشاهیر بزرگی در نیشابور برای گسترش علم و فرهنگ تلاش می کردند. نیشابور به راستی شهری پرشکوه و با عظمت است که تاریخ تراژدی های غم باری را بر آن روا داشته است. از حمله مغولان تا زمین لرزه های ویرانگر، همه و همه نیشابور را آزموده اند اما این شهر به همت مردمانش باز هم برخاسته و درخشیده است. نیشابور شهری پرشکوه است که روزگاری، بسیاری از بزرگان علم و ادب پارسی، آنرا نسخه ای فشرده شده از ایران می دانستند. حتما به تور نیشابور گردی بروید زیرا کمتر شهری در ایران وجود داشته که به اندازه نیشابور عبرت آموز و پرخاطره باشد. نیشابور بعد از اسلام به عنوان مرکز فرهنگی جهان اسلام خودنمایی می کرده است. ایالت خراسان به عنوان بارورترین سرزمین ایران از لحاظ فرهنگ و تمدن شناخته می شده و نیشابور نیز طی چندین قرن متمادی به عنوان مرکز فرهنگی ایران می درخشیده است. بسیاری نیشابور را به فیروزه تشبیه می کنند. زیرا فیروزه به عنوان نشاط بخش ترین گوهر در میان جواهرات شناخته می شود و نیشابور نیز فیروزه تابناک در تمدن اسلام و ایران زمین است.
- مساجد تاریخی نیشابور : مسجد جامع نیشابور
- حمام های تاریخی نیشابور : حمام تاریخی دررود
- رباط و کاروانسراهای نیشابور : رباط تاریخی نیشابور، رباط شاه عباسی
- تپه های تاریخی نیشابور : تپه برج، تپه آلپ ارسلان، تل هلاکو، تپه سبزپوشان
- موزه های نیشابور : موزه خیام، موزه های رباط شاه عباسی
- زیارتگاه های نیشابور : امامزاده یحیی، قدمگاه نیشابور، زیارتگاه محمد محروق، مقبره و آرامگاه سید ابراهیم، مقبره فضل بن شازان نیشابوری، زیارتگاه سید حبیب، زیارتگاه شازده، زیارتگاه سلطان سلیمان، مزار بی بی شظیطه، مزار چشمه علی، مزار مهروا
- قلعه های تاریخی نیشابور : کهن دژ نیشابور، قلعه کاروانسرای خرو، بازه قلعه
- سایر جاذبه های تاریخی نیشابور : منزلگاه فخر داوود، گنبد شه میر، محوطه باستانی شادیاخ، محوطه باستانی خسروآباد، باغ و عمارت امین الاسلامی، آتشکده برزین مهر
مراکز خرید نیشابور
شهر نیشابور بواسطه گردشگر پذیر بودن دارای مراکز خرید متنوع و جذابی می باشد که در تور نیشابور گردی، گردشگران می توانند برای خرید سوغات به آنها مراجعه کنند. مسافران نیشابور می توانند از بازار فیروزه نسبت به خرید فیروزه اصیل نیشابور اقدام کنند. مرکز خرید الماس دیگر بازار مشهور نیشابور است که اجناس متنوعی برای سلایق گوناگون دارد. چندین مغازه و بازار سنتی نیز در اطراف آرامگاه خیام و مقبره کمال الملک وجود دارند که به فروش سوغات و صنایع دستی نیشابور می پردازند. مجتمع تجاری امیران نیز دیگر مرکز خرید نیشابور به شمار می رود.
هتل های نیشابور
اگر به تور ایرانگردی نیشابور میروید هتلهایی برای اقامت شما در این شهر وجود دارد که برخی از آنها عبارتند از : هتل کمال الملک، هتل ارم، هتل جهانگردی، هتل مجتمع بزرگ امیران
سوغات و صنایع دستی نیشابور
فیروزه اصلی ترین سوغات نیشابور است که در این شهر به وفور یافت می شود. دلیل این امر نیز وجود بزگترین معدن فیروزه جهان در نیشابور می باشد. دیگر سوغات نیشابور ریواس است که به دو صورت میوه و شربت در دسترس علاقمندان قرار دارد. از جمله مشهور ترین صنایع دستی نیشابور نیز می توان به قالی دستباف، نمد مالی، سفالگری و فرت بافی اشاره کرد.
نقشه شهر نیشابور
نیشابور به عنوان دومین شهر پرجمعیت استان خراسان رضوی در حدود نیم میلیون نفر جمعیت دارد. این شهر در فاصله 118 کیلومتری از مشهد به عنوان مرکز استان قرار گرفته است. نیشابور از سمت شرق به مشهد، از غرب به شهرستان های سبزوار و بزغان، از شمال به عشق آباد و قوچان و از جنوب به کامشر منتهی می شود. این شهر همچنین از طریق دو جاده فرعی به قوچان و کاشمر منتهی می شود. نیشابور در محدودهی جغرافیایی 35 درجه و 35 دقیقه تا 36 درجه و 52 دقیقهی عرض شمالی و 58 درجه و 8 دقیقه تا 59 درجه و 20 دقیقهی طول جغرافیایی قرار گرفته است. ارتفاع متوسط نیشابور از سطح دریا 1250 متر می باشد. مردم نیشابور به لهجه نیشابوری اصیل تکلم می کنند.